Om een optimaal resultaat te behalen bij het bedrukken van bedrijfskleding, grootformaat prints, stickers, vlaggen, banners en spandoeken is het belangrijk dat de bestanden op het juiste formaat en resolutie worden aangeleverd.

Aanleveren prints, vlaggen, banners en spandoeken

Voor grootformaat prints, vlaggen, banners en spandoeken dien je hoge resolutie (300dpi) beelden op de juiste formaatgrootte aan te leveren als jpg, tiff of pdf. De tekst in een pdf moet omgezet zijn naar lettercontouren. Dit voorkomt problemen met lettertypes en verspringen van teksten in de opmaak van het document.

Bestandsformaat textielbedrukken en belettering

Wij werken met afbeeldingen en ontwerpen voor textielbedrukken en belettering doorgaans in het vector formaat (Adobe Illustrator, Corel Draw). Het voordeel van dit vectorformaat is dat het ontwerp heel makkelijk te schalen is (vergroten of verkleinen) zonder kwaliteitsverlies. De meest geschikte bestandsformaten  zijn EPS of AI (Adobe Illustrator) CDR (Corel Draw) of PDF. Andere bestanden kunnen in sommige gevallen worden gebruikt, maar dit kan extra kosten met zich meebrengen wanneer deze moeten worden omgezet in een bruikbaar formaat. Zet lettertypes altijd om naar lettercontouren.

Foto’s en afbeeldingen voor bedrukking

Foto’s en ingescande afbeeldingen zijn géén vectorafbeeldingen en daarom beperkt te schalen binnen een ontwerp. Gedownloade afbeeldingen van het internet zijn vrijwel altijd onbruikbaar voor professionele bedrukking omdat de resolutie vaak te laag is. Daarnaast spelen auteursrechten een belangrijke rol bij het gebruik van foto’s en afbeeldingen. Wij adviseren je graag hieromtrent.

Deze zien er goed uit op uw monitor, maar zijn minder geschikt om te drukken. De meest geschikte bestandsformaten voor ons zijn: .eps of .ai (Adobe Illustrator) en .cdr (Corel Draw). Eventueel kan een pdf-bestand ook (zorg er voor dat letters omgezet zijn naar lettercontouren). Andere bestanden kunnen worden gebruikt, maar het kan extra kosten om ze om te zetten.

Bestanden aan ons versturen

Je kunt bestanden tot 10 mb per e-mail aan ons versturen via info@hobheiloo.nl. Grotere bestanden kunnen worden aangeleverd via WeTransfer. Deze dienst is gratis en kan tot 2 Gigabyte aan bestanden per keer versturen.

Heb je vragen over het aanleveren van jouw bestanden?

Dan helpen we je graag op weg. Stuur ons een e-mail op info@hobheiloo.nl met je vraag en wanneer mogelijk het betreffende bestand. Je krijgt zo spoedig mogelijk reacties van een van onze specialisten.